Tre virksomheder. To opkøb. Én historie

Historien om HN Group tager sin begyndelse i hhv. 1941, 1979 og 1993. Det er nemlig årstallene for etablering af de tre virksomheder, der efter fusioner og opkøb er blevet til HN Group.

1993: Benzin, diesel og plast

Virksomheden ejes i dag af administrerende direktør Henrik Nicolajsen. Han startede i 1991 sin første produktion af plastemner i en garage til sine forældres tankstation i Billund. Den by, der med LEGO-fabrikkerne som omdrejningspunkt for længst var blevet plastindustriens danske ”Silicon Valley”.

I de første par år blev kunderne lidt utraditionelt faktureret af tankstationen, indtil den unge iværksætter i 1993 mente, at produktion og omsætning nu var så stabil, at han kunne få sit eget cvr-nummer.

Navnet på virksomheden blev HN Tools – og herfra tog udviklingen hurtigt fart med flere kunder og stadig mere komplekse opgaver.

2007: Fusion og navneskift

Med HN Tools opbyggede Henrik Nicolajsen gennem de følgende år unikke kompetencer inden for udvikling og konstruktion af støbeværktøjer.

En af virksomhedens gode kunder hed JGM Plast A/S. Den var etableret i 1979 af Johan Christensen og lå ligesom HN Tools i Billund. Her producerede man vakuumformede indlæg, plastemballager og tekniske emner til industrien, og da både kemi og kompetencer i de to virksomheder supplerede hinanden godt, valgte de i 2007 at fusionere – med Henrik Nicolajsen som den fortsættende ejer.

I forbindelse med fusionen skiftede virksomheden navn til det nuværende HN Group A/S.

2011: En 70-årig kommer ind i familien

I 2011 overtager HN Group A/S virksomheden DMI Plast A/S, der det år kan fejre sit 70-års jubilæum. DMI Plast A/S var dygtige specialister i sprøjtestøbning af thermoplastiske materialer, og med købet blev HN Group i stand til at styrke sig på bl.a. logistik, teknik og R&D.

2012: Alt under samme tag

Året efter overtagelsen af DMI Plast A/S opkøber HN Group bygningerne fra nabovirksomheden på Kløvermarken i Billund. Opkøbet gør det muligt at samle alle aktiviteter under ét fælles tag, så der efter lidt ombygning er plads til både administration, værktøjsafdeling, sprøjtestøbeafdeling med 52 robotautomatiserede produktionsceller og thermoformafdeling med 5 produktionslinjer.

Her er vi så nu. Langt fra begyndelsen. Og med mange spændende kapitler forude.